Pop ekonomija

Pridruži se

Dear Visitor,
We have detected that you are using an outdated and unsafe browser. Due to security and compatibility concerns, we cannot guarantee that our website will work correctly for you. If you wish to remove this warning and be safer while browsing the Internet, please visit www.browsehappy.com and download any of the modern browsers available there.

Dragi slobodni ljudi, ideja Pop ekonomije nije da vas upućuje šta i kako bi trebalo da radite. Naša zamisao je da vam predstavimo okvir i ponudimo alatke koje bi vam pomogle da se što lakše snađete u današnjem svetu ekonomskih problema. Želimo da ekonomiju oslobodimo od dežurnih stručnjaka i približimo je svim građanima. Privreda jedne zemlje ne može dobro da funkcioniše bez budnih i aktivnih poreskih obveznika. Voleli bismo da Pop ekonomiju iskoristimo za građenje nove zajednice svih nas. Predlažemo, kao prvi korak, zajedničku Povelju poreskih obveznika Srbije. Ukoliko se slažete sa njenim tekstom, pozivamo vas da je podržite svojim potpisom kako bismo pokazali koliko je nas budnih:

Mi, poreski obveznici Srbije, od države koju finansiramo očekujemo odgovornost u raspolaganju našim novcem. Želimo da finansiramo efikasnu državu koja će svojim građanima ispostavljati račun za svaki utrošeni dinar. Tražimo smanjenje postojećih i sprečavanje bilo kakvih budućih novčanih opterećenja građana Srbije. Želimo društvo u kojem će biti moguće da se kvalitetno živi od dobrih ideja i vrednog rada; zemlju u kojoj nećemo strepeti od novih nameta i tereta države. Želimo Srbiju u kojoj će biti moguće odbraniti sopstveni novčanik od tuđe neodgovornosti!

  1. Zahtevamo da nas Vlada manje oporezuje! Manji porezi donose veću mogućnost da sredstva koja sami zaradimo upotrebimo za ličnu sreću ili ulaganje po našem sopstvenom izboru. Mali porezi su zato u interesu svih građana Srbije.
  2. Zahtevamo da država smanji potrošnju! Rasipaju se stotine miliona evra iz našeg zajedničkog budžeta na gubitaška javna preduzeća i nepotrebne subvencije. Na kraju ćemo sve to mi morati da platimo kroz nove namete.
  3. Zahtevamo da se država manje zadužuje! Neobuzdano zaduživanje na račun nas i naše dece nije rešenje, nego privremena anestezija. Računi za preveliku javnu potrošnju koja se finansira vladinim zaduživanjima ponovo će biti ispostavljeni nama, poreskim obveznicima i to želimo na vreme da sprečimo.

Napomena: Vaši podaci biće sačuvani u bazi Libertarijanskog kluba Libek i biće korišćeni isključivo za komunikaciju sa Vama. Podaci ni u kom slučaju neće biti prosleđivani trećim licima bez Vašeg odobrenja, osim MailChimp platforme koju koristimo za slanje newsletter-a. Da biste primali newsletter, neophodno je da kliknete na link za potvrdu koji ćete dobiti u mailu nakon potvrđene podrške inicijativi. Libertarijanski klub Libek će Vam povremeno slati e-mailove sa kratkim izveštajima o toku ove inicijative i drugih inicijativa organizacije. Sa newsletter-a se možete odjaviti u bilo kom trenutku. Ukoliko ne želite da primate newsletter, dovoljno je da ne odgovorite na mail koji ćete primiti. Hvala Vam na podršci.